zuzia
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: Pią 20:49, 10 Wrz 2010 Temat postu: "Domowe Rafaello" |
|
|
A teraz dobry i sprawdzony przepis - od teściowki
2 opakowania krakersów Lajkonika lub 4 opakowania Tuck'ów
250 g. masła
200 g wiórek kokosowych
2 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego
0,5 l mleka
cukier do budyniu wg. przepisu na opakowaniu.
Budyń przygotowujemy z mniejszej ilości mleka, tj 0,5 l. i studzimy. Następnie miksujemy budyń i masło dodając po 1 łyżce każdego składnika na przemian). Powstałą masę (krem budyniowo-maślany) mieszamy z wiórkami (nieco wiórek należy zostawić na posypanie. Na dużą blachę szczelnie układamy warstwę krakersów, potem masę kokosową, krakersy, masę, krakersy i znowu masę. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami i odstawiamy 12 g. (najlepiej na noc) do chłodnego miejsca. Krakersy muszą zmięknąć. Pychotka małym nakładem pracy Smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
|
|