Forum www.opiekunkawniemczech.fora.pl Strona Główna
Home FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Galerie Rejestracja Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.opiekunkawniemczech.fora.pl Strona Główna -> Pozytywnie -> Opiekunka w Niemczech - proszę o opinię. :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bozenka1209




Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

PostWysłany: Śro 11:40, 12 Paź 2016    Temat postu: Opiekunka w Niemczech - proszę o opinię. :)

Witajcie. Niedawno zaczęłam współpracę z agencją, wysyłającą do pracy w Niemczech w charakterze opiekunki. Chciałabym zapytać o Wasze doświadczenia, związane z agencjami... Jakie polecacie? Jakich nie polecacie? Jakie trudności napotykacie...? Co lubicie w pracy opiekunki? Ja współpracuję w goworkiem, na razie wszystko jest w porządku i jestem zadowolona, stawka też jest konkurencyjna na rynku agencji, ale na przyszłość chciałabym się zorientować. Różne opinie krążą w internecie, warto poczytać Wasze. Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pegunia




Dołączył: 21 Paź 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

PostWysłany: Pią 10:24, 21 Paź 2016    Temat postu:

Hej! Ja współpracowałam już trzema agencjami. Dopiero trzecia ([link widoczny dla zalogowanych]) wywiązuje się ze swojej części umowy należycie, a osoba odpowiedzialna jest zawsze do mojej dyspozycji i wyrozumiała. Pytasz na co trzeba uważać. Zawsze trzeba zwrócić uwagę na to, co w umowie, ubezpieczenie i składki. To taka podstawa. Informacji na temat firm szukałam w wyszukiwarce pod hasłami typu forum dla opiekunek i tak trafiłam tutaj. Z opiniami bywa różnie. Często zdają się być zbyt przesadnie pozytywne.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez pegunia dnia Pią 10:18, 28 Paź 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bozenka1209




Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

PostWysłany: Śro 16:04, 05 Lip 2017    Temat postu:

Dziękuję za opinię. :*

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krysia1960




Dołączył: 19 Wrz 2017
Posty: 6
Przeczytał: 12 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

PostWysłany: Wto 15:03, 14 Lis 2017    Temat postu:

wiadomo, że każda praca ma swoje zalety i wady ale ja już kilka lat pracuje jako opiekunka osób starszych i póki co nie mam zamiaru z niej rezygnować. Praca w opiece jest wymagająca bo trzeba mieć cierpliwość podczas niektórych sytuacji w opiece nad seniorem. Rozłąka z bliskimi też nie należy do najprzyjemniejszych ale zawsze się pocieszam, że to tylko kilka tygodni i daję radę. Wiadomo, że największym plusem w tej pracy jest stawka, w polsce można jedynie o takiej pomarzyć. Jeśli chodzi o agencję osób starszych to mogę szczerze polecić mycare24 z wrocławia [link widoczny dla zalogowanych] kilka razy z nimi wyjeżdżałam i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.opiekunkawniemczech.fora.pl Strona Główna -> Pozytywnie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

"Blades of Grass" Template by Will Mullis Developer News
Regulamin